عضو هیأترئیسه و دبیر اول کمیسیون فرهنگی مجلس: ارتقای «مرکز» ملی فرش ایران به «سازمان» از سوی رئیسجمهور پیگیری میشود
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران، به نقل از خبرگزاری رضوی، «سید مجتبی محفوظی» در بازدید از مرکز ملی فرش ایران و دیدار با «فرحناز رافع» رئیس این مرکز که با حضور رئیس و اعضای دبیرخانه فراکسیون فرهنگعمومی مجلس شورای اسلامی نیز همراه بود، افزود: به دنبال ارتقای مرکز ملی فرش ایران هستیم زیرا با ارتقای این مرکز، بسیاری از مشکلات قالیبافان کشور رفع میشود.
نماینده مردم آبادان و اروندکنار در مجلس شورای اسلامی در این زمینه ادامه داد: به فضل الهی، با قیدِ اولویت، به عنوان رئیس کمیته میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در مجلس شورای اسلامی، توجه به این مهم را از رئیس جمهور، تا حصول نتیجه در دستور کار قرار خواهم داد.
فرش دستباف تبلور فرهنگِ غنی ایران اسلامی
محفوظی، در بخش دیگری از این بازدید و نشست، تأکید کرد: فرش دستباف، علاوه بر منافع اقتصادی و اشتغالزایی جامعه دو میلیونی آن، از بعد هنری و فرهنگی نیز نماد و تبلور فرهنگ غنی این سرزمین بوده و شهرت جهانی خود را طی ادوار مختلف حفظ کرده است.
رئیس کمیته میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مجلس شورای اسلامی افزود: صادرات فرش دستبافت از سال ۱۳۵۲ تاکنون با وجود همه فراز و فرودها، جایگاه خود را در سطح بینالمللی بهعنوان رتبه بزرگترین صادرکننده فرش دستباف حفظ کرده است.
ضرورت «ثبتِ ملی فرشِ عرب خوزستان» بهعنوان میراثِ ماندگار
عضو هیأترئیسه و دبیر اول کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در ادامه این نشست، تصریح کرد: زنان عرب خوزستان از سدههای قبل از اسلام، قالی بافتهاند که به آن هنر سجادبافی (بافت قالی) میگویند، بافت این فرش هم اکنون در مناطق مختلف استان رواج دارد از اینرو برای ترویج و اشاعه آن، ثبت ملی فرش عرب باید پیگیری شود.
محفوظی، افزود: خیلی از کشورهای منطقه بسیاری از داشتههای فرهنگی، حکما و دانشمندان کشورمان را به نام خودشان ثبت کردهاند، به نظر میرسد ثبت ملی و جهانی فرش دستباف ایران برای نقشآفرینی هنر اصیل ایرانی جایگاه ویژهای دارد.
گفتنی است؛ بر اساس مصوبه شورایعالی اداری بهشماره ۵۱۶۹/۱۹۰۱ مورخ ۱۳۸۲/۱/۲۰ همه امور مربوط به سياستگذاری، برنامهريزی، نظارت، هدايت و حمايت صنعت فرش دستباف، امور تحقيقاتی و پژوهشی مربوط به آن و تهيه ضوابط و الزامات فنی توليد و صادرات و اقدامات حمايتی مربوط به آن از كليه دستگاههای دولتی جدا و در حوزه مركزي وزارت بازرگانی (وزارت صمت) با عنوان «مركز ملي فرش ايران» تجميع شد.